Strijd om elektronisch afval in Griendtsveen en Sevenum

Van 27 mei tot en met 20 juni nemen Basisschool de Driehoek in Griendtsveen en Basisschool de Krullevaar in Sevenum deel aan de E-waste Race. Gedurende vier weken zullen de teams strijden tegen elektronisch afval (ook bekend als e-waste). De leerlingen verzamelen klein elektronisch afval, zodat het hergebruikt of gerecycled kan worden. Op deze manier dragen zij bij aan de circulaire economie.
Redactie | 21 mei 2024 08:22 | Aangepast op 21 mei 2024 08:22
Woont u in de buurt van een van de deelnemende scholen?
Laat dan tussen 27 mei en 20 juni eenvoudig en gratis uw elektronisch afval bij u thuis ophalen. U kunt dit regelen door uw e-waste online aan te melden via de website www.ewasterace.nl

Wat valt onder elektrisch afval?
Elektronisch afval bestaat uit kapotte of oude apparaten die een stekker hebben of werken op batterijen. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, een kapotte waterkoker of een defect mobieltje, maar ook aan oude of beschadigde kabels en adapters.

Inktcartridges, losse batterijen en losse accu’s vallen echter niet onder e-waste en mogen dus niet worden ingeleverd. Indien mogelijk, verwijder de batterijen uit de apparaten voordat u ze inlevert.

Uw elektronisch afval wordt gratis opgehaald
Wanneer u uw klein elektronisch afval apart inlevert, zorgt u ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald.

De E-waste Race maakt het voor u gemakkelijk doordat leerlingen het afval bij u thuis ophalen. De kinderen verdienen punten voor het ingezamelde e-waste en de school met de meeste punten wint een schoolreisje. Dus meld uw kapotte of oude elektronische apparaten online aan.

Een tweede leven
De gemeente biedt tijdelijke inzamelmiddelen voor het verzamelen van e-waste. Op vaste momenten wordt het e-waste afgevoerd naar een erkende verwerker in de regio.

Elektrische en elektronische apparaten die herbruikbaar zijn, worden door deskundige medewerkers grondig gecontroleerd en gereinigd. Vervolgens kan deze 'refurbished' elektronica weer lange tijd meegaan.

Bepaalde elektrische en elektronische apparaten die we aanleveren kunnen niet zonder meer verder worden gedemonteerd. Denk hierbij aan printplaten en kabels. Deze worden geleverd aan gespecialiseerde firma’s die de onderdelen op een verantwoorde en veilige manier verder recyclen.


Meest gelezen

Open dag D’n Haof in Horst

Redactie | 18 mrt 2025 07:25

Lees ook

Babbel & Kookworkshop

Op donderdag 3 april organiseert het Toon Hermans Huis Noord-Limburg een Babbel & Kookworkshop.

Boekenmarkt bij De Kantfabriek

Op zondag 23 maart organiseert Museum de Kantfabriek een grote tweedehands boekenmarkt.

Open dag D’n Haof in Horst

Op zondag 23 maart tussen 10.00 uur en 14.00 uur opent D’n Haof haar deuren voor iedereen die een ki...

Praat mee over de toekomst van Horst aan de Maas

Om inwoners de kans te geven mee te praten over de Omgevingsvisie, worden er binnenkort inwonersavon...

Nog twee voorstellingen in De Kapel!

Deze maand zijn er nog twee mooie en zeer verschillende voorstellingen te zien in de kapel van ’t Ga...

Informatiebijeenkomst: Gaat Horst aan de Maas op de schop?

Heb je al gehoord van de Omgevingswet, Omgevingsvisie en het Omgevingsplan? Zo nee, dan is dat nu de...