De CDA-fractie reageerde verbaasd op het vertrek van Janssen: "Ik snap dat wel en niet, want mijn onvrede was wel al langer duidelijk."
Ontevreden
Janssen was al geruime tijd ontevreden over de huidige coalitie en de gang van zaken binnen de gemeente zoals de dienstverlening. Daarom schreef hij in juli een brandbrief aan het college. Hierin stond onder andere een afspraak dat er contact op zou worden genomen met Janssen, maar buiten burgemeester Ryan Palmen bleef een reactie uit en dat stelde Janssen teleur: "Ik vroeg me af of ik nog wel serieus genomen werd", vertelt hij in een interview aan Omroep Horst aan de Maas.
Verantwoordelijkheid
Ondanks dat hij het niet eens is met de huidige gang van zaken besluit Janssen toch actief te blijven in de raad: "Enerzijds omdat in niet voor mijn verantwoordelijkheid weg wil lopen en omdat ik denk dat er dan minder veranderd", aldus Janssen. "Mijn vrouw had het liefste gehad dat ik helemaal was gestopt", lacht Janssen. "Politiek is best wel ingewikkeld maar op een of andere manier blijf ik het leuk vinden."
CDA
Janssen stapt uit de CDA-fractie en de coalitie, maar blijft wel lid van het CDA. Hij zegt daarover: "Ik sta achter het gedachtegoed van het CDA, maar binnen onze gemeente wordt de fractie teveel gevangen door de coalitie en daar kon ik me niet langer in vinden." Hij vervolgt: "Als het luisterend oor, het begrip en de logica bij de gewone mensen op straat weg is, ja dan klopt er gewoon iets niet en dat moet veranderen."
Fractie Doen
Met zijn fractie Doen wil Janssen zich inzetten voor drie pijlers: toerisme, agrarische sector en dienstverlening. "Ik ben een echte doener, maar er wordt in de politiek veel te veel gepraat." Hij vervolgt: "Ik ben geen dossiervreter; dat kan ik niet, wil ik niet en ga ik ook niet doen. Ik ben een straatvechter en wil het signaal van buiten naar binnen geven en niet andersom, want dat gebeurd nu wel."