Munckhof vervoerspartner EK Indoor Atletiek 2025

Vervoersbedrijf Munckhof uit Horst is benoemd tot de vervoerspartner voor de Europese Kampioenschappen Indoor Atletiek 2025, die van 6 tot en met 9 maart 2025 plaatsvinden in Apeldoorn. Munckhof zal verantwoordelijk zijn voor het vervoer van atleten, VIP’s, pers en officiële delegaties van en naar luchthavens, wedstrijdlocaties in Apeldoorn, trainingslocaties in Arnhem en diverse hotels.
Niels van Rens | 18 juni 2024 10:11 | Aangepast op 18 juni 2024 10:11
Vanaf 3 maart zullen de sporters aankomen op de luchthavens, waarna Munckhof een drukke periode tegemoet gaat.

Transport
Hans Bartels, bedrijfsleider bij Munckhof Reizen, legt uit: “We beginnen met het transport van de luchthaven naar verschillende hotels. De dagen daarna zorgen we voor het vervoer naar de trainingslocatie in Arnhem en de wedstrijdlocatie in Apeldoorn. We zetten tientallen taxi’s en touringcars in om atleten, VIP’s en delegaties te vervoeren. Voor de polsstokken en andere atletiekmaterialen, die minimaal vijf meter lang zijn, hebben we een speciale vrachtwagen geregeld. In Arnhem en Apeldoorn zullen altijd minstens vier medewerkers aanwezig zijn op speciaal ingerichte transportdesks. Van 07.00 uur 's ochtends tot 10.00 uur 's avonds werken we met honderden medewerkers en vrijwilligers.”

Gedetailleerd vervoersplan
Tom Wennekes, projectmanager bij TIG Sports, is enthousiast over de samenwerking met Munckhof. “Met de ervaring van de EK Atletiek 2016 in Amsterdam kunnen we alleen maar blij zijn met Munckhof als partner.” Hans Bartels voegt toe: “We stellen vooraf een gedetailleerd vervoersplan op. De uitdaging ligt vooral in onverwachte zaken die ad hoc geregeld moeten worden, maar ook dat kunnen wij. Met oog op duurzaamheid zetten we onder andere touringcars op biodiesel (HVO) en elektrische taxi’s in.”

Courtesy cars
Naast het vervoer van atleten, VIP’s en officiële delegaties coördineert Munckhof ook de vrijwilligers en courtesy cars. De courtesy cars worden voornamelijk op aanvraag ingezet, wat veel ad-hoc-werk met zich meebrengt voor de planners. Bartels: “Ook dit faciliteren wij. Het is tenslotte onze expertise.”

De Europese Kampioenschappen Indoor Atletiek 2025 vinden plaats in Omnisport Apeldoorn. Voor meer informatie over dit evenement kunt u terecht op www.apeldoorn2025.nl.

Meest gelezen

Eetwinkel in Zaerum krijgt nieuwe eigenaren

Bregje Deckers | 13 jul 2024 15:30

Lees ook

Gé Titulaer organiseert tuinconcert in eigen tuin

Gé Titulaer organiseert een tuinconcert. Dit evenement vindt aanstaande zondag, 21 juli, plaats in L...

Pilot Ondernemingsplan voor agrariërs uit de Peel

Agrarische ondernemers uit de Peel kunnen nu deelnemen aan de pilot Ondernemingsplan.

Mees Röttgering terug in Wanssum na 'droomweek' op Wimbledon

Hij is terug in Wanssum na wat hij zelf 'een droomweek' noemt: Mees Röttgering. Hij bereikte de fina...

Zomeravondwandeling door de Schadijker Bossen

Op donderdag 18 juli organiseert IVN De Maasdorpen een zomeravondwandeling door de Schadijker Bossen...

Leeuwinnen raken niet in de war van pech met bus op weg naar Sittard

De voetbalsters van Oranje moesten donderdag op weg naar Sittard op de A2 bij Leende de bus even uit...

Kermis in Meterik

De achtste editie van de Meterikse kermis vindt plaats van vrijdag 12 tot en met maandag 15 juli in ...