Het protest is toegestaan door burgemeester Ryan Palmen. Wel moeten alle horecazaken zich aan de basisregels houden.Lange rijenIn Horst is er zaterdag grote drukte voor de deur van de horecazaken, zo ziet ook een L1-verslaggever. "Er staan lange rijen voor de cafés en restaurants. De rode loper ligt uit voor de gasten en de zaken zien er gezellig uit. Om 12:00 uur precies openden de 30 zaken hun deuren en de eerste bordjes met gebak worden inmiddels uitgeserveerd. De gasten moeten bij de deur hun QR-code laten zien."HeropeningDe roep om de horeca- en cultuursector te heropenen klinkt steeds luider in de samenleving. Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen en voorzitter van het Veiligheidsberaad, riep vrijdag het kabinet op om diezelfde dag nog een knoop door te hakken over de heropening en niet te wachten tot de persconferentie van komende dinsdag. De horecaondernemers in Horst aan de Maas sloten zich aan bij die oproep en besloten zaterdag open te gaan als premier Mark Rutte vrijdag geen groen licht zou geven. Dat groene licht kwam er niet en dus worden de deuren tijdelijk geopend. In Horst is er zaterdag grote drukte voor de deur van de horecazaken, zo ziet ook een L1-verslaggever. "Er staan lange rijen voor de cafés en restaurants. De rode loper ligt uit voor de gasten en de zaken zien er gezellig uit. Om 12:00 uur precies openden de 30 zaken hun deuren en de eerste bordjes met gebak worden inmiddels uitgeserveerd. De gasten moeten bij de deur hun QR-code laten zien."Kleine stapjesWoordvoerder Wouter Hoeijmakers van Boscafé Maaskant in Horst zegt dat de horeca snel weer de deuren moet kunnen openen, mét ruime openingstijden. "De uitspraken die Rutte heeft gedaan over kleine stapjes is voor ons niet genoeg. Wij vinden minimaal dat we tot 22:00 uur open moeten", zegt Hoeijmakers tegen L1.BurgemeesterHoeijmakers is blij dat 'zijn' burgemeester Ryan Palmen het initiatief van de horecabedrijven ondersteund. "Wij klappen in de handjes met Ryan Palmen. Hij staat midden in de samenleving en laat zien dat horecabedrijven steunpilaren zijn. Alle horecazaken die vandaag meedoen hebben hem hoog in het vaandel staan."