Terugkijken: De Sportzomer met Tom Daemen en Harrie Gommans

In een nieuwe uitzending van De Sportzomer blikken de gasten terug en vooruit op de wedstrijden van het Nederlands elftal op het EK Voetbal. Ook wordt het voetbal in de regio besproken.
Youri Buis | 6 juli 2024 10:56 | Aangepast op 6 juli 2024 10:56
Aan tafel bij Pascal Meyer en Roy Simons schuift deze aflevering Ron van den Bekerom aan. Per 1 augustus neemt hij afscheid als algemeen manager bij Helmond Sport, waar hij sinds begin 2023 werkzaam is. Eerder werkte hij bij VVV-Venlo, Fortuna Sittard en Roda JC. Ook was hij voorzitter van RKSV Wittenhorst.

Over de commerciële kant van voetbal komt Tom Daemen vertellen. Na zijn spelerscarrière bij onder meer Fortuna Sittard, MVV Maastricht, NEC en Go Ahead Eagles besloot hij zich te richten op de commercie. De voormalig middenvelder werd commercieel manager bij MVV en is dat sinds 2023 bij Fortuna Sittard, de club waar hij zijn spelerscarrière begon.

Daemen is niet de enige voormalig profvoetballer aan tafel. Ook Harrie Gommans schuift aan. De oud-aanvaller kwam als speler uit voor onder meer Fortuna Sittard, MVV, Excelsior Rotterdam, Vitesse, Roda JC en De Graafschap. Inmiddels is hij trainer en verruilde UNA uit Veldhoven eind vorig jaar voor Wittenhorst. Zondag start hij met zijn team aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

En verder…
Verslaggever Sandor Daniëls peilt in deze vierde aflevering de oranjekoorts bij café De Vangrail in Meijel. Daar moedigden tientallen supporters het Nederlands elftal aan in de achtste finales van het EK tegen Roemenië (0-3 winst). Er is ook weer een nieuwe editie van wasmachine schieten. Dit keer nemen de hoofdredacteuren van Omroep P&M en Omroep Horst aan de Maas het tegen elkaar op.

De Sportzomer is een wekelijks programma van Omroep P&M en Omroep Horst aan de Maas dat gaat over voetbal. Het programma wordt elke donderdag uitgezonden.

Meest gelezen

Eetwinkel in Zaerum krijgt nieuwe eigenaren

Bregje Deckers | 13 jul 2024 15:30

Lees ook

Zomeravondwandeling door de Schadijker Bossen

Op donderdag 18 juli organiseert IVN De Maasdorpen een zomeravondwandeling door de Schadijker Bossen...

Leeuwinnen raken niet in de war van pech met bus op weg naar Sittard

De voetbalsters van Oranje moesten donderdag op weg naar Sittard op de A2 bij Leende de bus even uit...

Kermis in Meterik

De achtste editie van de Meterikse kermis vindt plaats van vrijdag 12 tot en met maandag 15 juli in ...

Geschiedenis van de gezondheidszorg in Horst toegelicht

De geschiedenis van de gezondheidszorg in Horst wordt toegelicht door een ervaren gids tijdens een r...

ANWB verwacht komende dagen veel drukte op wegen naar Dortmund

Automobilisten moeten dinsdag en woensdag opnieuw rekening houden met drukte op de wegen richting Do...

Zomeravondwandeling door het Schuitwater

Op maandag 15 juli organiseert IVN De Maasdorpen een zomeravondwandeling door het Schuitwater.