Wegwerkzaamheden N556 tussen Hegelsom en de A73 bijna klaar

Nog enkele dagen en dan is de verkeerssituatie rondom Horst weer wat "normaler". Dan zijn de wegwerkzaamheden aan de N556, en dan met name het deel tussen de overweg in Hegelsom en de A73 in Horst, afgerond.
Eric Reijnders | 30 april 2024 16:24 | Aangepast op 30 april 2024 16:24
In opdracht van de Provincie Limburg startte aannemingsbedrijf KWS-infra uit Eindhoven zo'n twee maanden geleden aan het asfaltonderhoud van de N556. De Stationsstraat, Meldersloseweg en Venloseweg in Horst en Sevenum werden in gedeeltes afgesloten voor het verkeer.

Laatste loodjes
Het project werd in verschillende fases verdeeld. Dit werd gedaan om de doorstroming van het verkeer zo min mogelijk te belemmeren.

Afgelopen weken werd er gewerkt aan de weg bij het viaduct Melderslosche Weiden aan de A73. Om de doorstroming van het verkeer zo soepel mogelijk te laten verlopen werden op verschillende plaatsen verkeersregelaars ingezet. De klus is bijna klaar: woordvoerder Rob de Weerd van aannemer KWS verwacht in de loop vandonderdag 2 mei de weg weer te kunnen openen voor het verkeer. Daardoor zal de overlast op allerlei sluiproutes snel afnemen.

Nog 1 dag gedeeltelijke afsluiting
De wegwerkers moet op één deel van het traject nog de toplaag van het asfalt aanbrengen. Volgens Rob de Weerd van KWS gaat om het gedeelte tussen de rotonde bij Hegelsom tot aan de spoorwegovergang. "Dit werk staat gepland voor woensdag 8 mei. Vanaf 06:00 tot 19:00 uur is dit deel van de N556 afgesloten. Het fietspad is gewoon open voor fietsverkeer."

Het station zelf is, wel via een omleiding, normaal bereikbaar voor verkeer. Daarna zijn de wegwerkzaamheden tussen de spoorwegovergang en de A73 afgerond.

Laatste fase: Sevenum naar Tradeport
In de week van 13 mei tot en met 17 mei is het laatste deel van het N556-project aan de beurt. Dan gaat de verbindingsweg vanaf de rotonde Venloseweg tussen Sevenum en industrieterrein Tradeport voor een week dicht.

Het verkeer dat richting Blerick en TradePort wil rijden zal omgeleid worden via de N556 (Stationsstraat, Meldersloseweg en Venloseweg) naar de A73. en dan bij de afslag 12 Grubbenvorst (Floriade) via de N295 naar het industrieterrein TradePort en Blerick.

Meest gelezen

Eetwinkel in Zaerum krijgt nieuwe eigenaren

Bregje Deckers | 13 jul 2024 15:30

Lees ook

Gé Titulaer organiseert tuinconcert in eigen tuin

Gé Titulaer organiseert een tuinconcert. Dit evenement vindt aanstaande zondag, 21 juli, plaats in L...

Pilot Ondernemingsplan voor agrariërs uit de Peel

Agrarische ondernemers uit de Peel kunnen nu deelnemen aan de pilot Ondernemingsplan.

Mees Röttgering terug in Wanssum na 'droomweek' op Wimbledon

Hij is terug in Wanssum na wat hij zelf 'een droomweek' noemt: Mees Röttgering. Hij bereikte de fina...

Zomeravondwandeling door de Schadijker Bossen

Op donderdag 18 juli organiseert IVN De Maasdorpen een zomeravondwandeling door de Schadijker Bossen...

Leeuwinnen raken niet in de war van pech met bus op weg naar Sittard

De voetbalsters van Oranje moesten donderdag op weg naar Sittard op de A2 bij Leende de bus even uit...

Kermis in Meterik

De achtste editie van de Meterikse kermis vindt plaats van vrijdag 12 tot en met maandag 15 juli in ...