Mogelijke vuurtornado bij nieuwbouw Broekhuizenvorst, pallethandelaar plaatst waarschuwingsborden

Pallethandelaar Ardie Bull noemt de nieuwe woningbouwplannen in Broekhuizenvorst levensgevaarlijk. Er komen mogelijk tientallen nieuwe woningen naast zijn palletbedrijf Bull Pallets. Hij is bang dat als er een brand ontstaat, deze overslaat op de woningen. Daarom plaatste hij borden met daarop waarschuwingsteksten.
Niels van Rens | 2 juli 2024 11:38 | Aangepast op 2 juli 2024 11:38
“Ik wil absoluut niet dat hier woningen komen”, zegt Bull. “Ik wil de mensen waarschuwen wat voor een bedrijf wij zijn en wat er gaat gebeuren bij brand. Een brand wil je niet meemaken. Er staan hier 60.000 pallets.”
Vreugdvuur Scheveningen
Bull doelt ook op de ongelukken die gebeurden tijdens het Vreugdevuur in Scheveningen in 2019. “We zijn al heel wat jaren hoofdsponsor bij het Vreugdevuur. De brand die toen is ontstaan kwam van deze pallets. Als deze pallets in Broekhuizenvorst afbranden, heb je kans op een vuurtornado. Daar wil je absoluut niet langs slapen.”

Fouten gemaakt
Omdat Bull om hulp riep, kwam de gemeente vorige week langs. “We hebben een best goed gesprek gehad”, zegt Bull. “De gemeente gaf ook toe dat er wat fouten zijn gemaakt.” Volgens de gemeente is de brandrapportage niet meegenomen binnen de plannen. Dat zegt de gemeente nu in een schriftelijke reactie aan Omroep Horst aan de Maas. “Per abuis is dit rapport niet opgenomen bij de stukken die (online) ter inzage zijn gelegd. Overigens zijn hier door de gemeente geen vragen ontvangen tijdens de inzagetermijn van het ontwerpbestemmingsplan. Het is wel benoemd in ontvangen zienswijzen.”

Vooral luisteren
De gemeente over het bezoek: “We zijn vorige week inderdaad op bezoek geweest. Hoofddoel van het bezoek was vooral luisteren en daarnaast hebben we een toelichting gegeven over de lopende onderzoeken naar onder andere archeologie, geluid en veiligheid. Na de zomer verwachten we daar meer duidelijkheid over.”

Duurt nog jaren
Bull zegt dat de gemeente heeft afgesproken nu wel goed contact te houden met de ondernemer. “We gaan kijken of er een oplossing is. De procedure ligt hiermee stil. Eer dat alle bezwaren van tafel zijn en de rechter klaar is, zijn we tien jaar verder. Mocht het zo zijn dat de gemeente alles van tafel veegt, starten we een rechtszaak. We gaan tot het uiterste.”

Meest gelezen

Eetwinkel in Zaerum krijgt nieuwe eigenaren

Bregje Deckers | 13 jul 2024 15:30

Lees ook

Zomeravondwandeling door de Schadijker Bossen

Op donderdag 18 juli organiseert IVN De Maasdorpen een zomeravondwandeling door de Schadijker Bossen...

Leeuwinnen raken niet in de war van pech met bus op weg naar Sittard

De voetbalsters van Oranje moesten donderdag op weg naar Sittard op de A2 bij Leende de bus even uit...

Kermis in Meterik

De achtste editie van de Meterikse kermis vindt plaats van vrijdag 12 tot en met maandag 15 juli in ...

Geschiedenis van de gezondheidszorg in Horst toegelicht

De geschiedenis van de gezondheidszorg in Horst wordt toegelicht door een ervaren gids tijdens een r...

ANWB verwacht komende dagen veel drukte op wegen naar Dortmund

Automobilisten moeten dinsdag en woensdag opnieuw rekening houden met drukte op de wegen richting Do...

Zomeravondwandeling door het Schuitwater

Op maandag 15 juli organiseert IVN De Maasdorpen een zomeravondwandeling door het Schuitwater.